Acasa projectontwikkeling nieuwbouw vastgoed te koop appartementen luchtfoto TRANS Van Goethemstraat Merelbeke

Villa Flora Merelbeke

Cohousing in het centrum
van Merelbeke-Flora

In de Flora-wijk in Merelbeke realiseren wij een uniek cohousingproject. Villa Flora wordt een mix van appartementen en gezinswoningen.

Van Goethemstraat

Merelbeke

Centrale ligging met
weelde aan groen

Het project ligt zeer centraal op slechts 3 km van het centrum van Gent en nabij de dorpskern van de wijk Merelbeke-Flora. Dankzij Villa Flora maken de aanwezige vervallen gebouwen plaats een verkeersarme woonzone.


Aan de Hundelgemsesteenweg bouwen we een meergezinswoning bestaande uit een 15-tal appartementen. Dieper in de site wordt een cohousingsproject gerealiseerd voor zo’n 30 gezinnen. Dit bestaat uit 2 common houses met gezamenlijke functies, omgeven door open en gesloten gezinswoningen, zorgvuldig gepositioneerd in de gemeenschappelijke tuin.

Ontwerp villa Flora Merelbeke2

Knipoog naar bloemistenwoningen

De zachte architectuur met rode baksteen, erkers, puntdaken en ronde gevelelementen zorgen voor een knipoog naar de talrijke bloemistenwoningen die de buurt kenmerken.

ACASA 6 X8 A3720 MOQO WEB

“Erkers en puntdaken refereren naar de talrijke bloemistenwoningen die de buurt kenmerken.”

Acasa projectontwikkeling nieuwbouw vastgoed te koop appartementen luchtfoto TRANS Van Goethemstraat Merelbeke

We behouden en versterken de bestaande bosrand. Bovendien voorzien we een groene doorsteek tussen de Hundelgemsesteenweg en de Van Goethemstraat, enkel toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Parkeren gebeurt ondergronds.

Interesse in
Villa Flora?

Meer projecten