Acasa projectontwikkeling nieuwbouw vastgoed te koop te huur appartement woning Gent S gebouw5

S-Gebouw Gent

Nieuwe gevarieerde invulling
voor het S-gebouw

Het S-vormige gebouw zal ruimte bieden aan budgethuurwoningen, de fietsenambassade, een burgerloket, een bibliotheekautomaat, een hotel, een collectieve binnentuin en daktuinen voor stadslandbouw. Dit alles vlak bij het station van Gent-Sint-Pieters. 

Koningin Mathildeplein, Gent

Budgetwoningen met achterliggende tuin

In het S-gebouw realiseren we 4 verdiepingen met in totaal zo'n 60 budgetwoningen die via Huuringent verhuurd zullen worden. Langs de achterzijde komt een collectieve binnentuin, als een microbos in het hart van deze woonzone.

S gebouw Gent 1

Fietsambassade
Stad Gent zet volop in op duurzame mobiliteit. Het faciliteren van het fietsverkeer is hier een belangrijk onderdeel van. In dit nieuwe fietspunt naast het station kan je terecht om een fiets te huren of om herstellingen te (laten) doen.

Burgerloket
In het S-gebouw zal een nieuw contactpunt geopend worden voor de inwoners van Gent. Mensen die wonen ten zuiden van Gent kunnen hier terecht om hun administratieve burgerzaken te regelen.

Bibliotheek
Een bibliotheek-automaat waar de mogelijkheid zal bestaan om op voorhand gereserveerde boeken af te halen, alsook te deponeren. Deze automatische bibliotheek staat onder beheer van de stadsbibliotheek De Krook.

Forum / coworking / hotel
Het private programma zal een mix vormen van een forum (multifunctionele ruimte op de gelijkvloerse verdieping), hotelfunctie en plaats voor coworking. De exacte uitwerking hiervan wordt later met het projectteam gefinaliseerd.

Acasa projectontwikkeling nieuwbouw vastgoed te koop te huur appartement woning Gent S gebouw10

“Het S-gebouw heeft haar naam te danken aan haar specifieke vorm.”

S gebouw 2

De golvende vorm biedt geborgenheid langs de nieuw aan te leggen groenzone en openheid aan het toekomstige Koningin Mathildeplein aan de stationszijde. Daarenboven garandeert het S-gebouw voldoende privacy voor de bewoners en de buurt.

Winnaar van een ontwerpwedstrijd

In 2016 schreef het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf sogent een ontwerpwedstrijd uit op zoek naar een private partner om het S-gebouw te ontwerpen en te bouwen. In datzelfde jaar werden uit alle kandidaten drie teams, waaronder Acasa, gekozen op basis van geschiktheid en motivatie. De jury hield rekening met selectiecriteria als architecturale en stedenbouwkundige ambities, duurzaamheid, het financieel oogpunt en de algehele projectaanpak. Ook de buurtbewoners werden gehoord in dit verhaal. 

In 2021 werd Acasa gekozen als private partner. We zijn trots om samen met 360 architecten de lijnen voor het gebouw verder te kunnen uittekenen.

Acasa projectontwikkeling nieuwbouw vastgoed te koop te huur appartement woning Gent S gebouw7
Acasa projectontwikkeling nieuwbouw vastgoed te koop te huur appartement woning Gent S gebouw9
Acasa projectontwikkeling nieuwbouw vastgoed te koop te huur appartement woning Gent S gebouw8
Acasa projectontwikkeling nieuwbouw vastgoed te koop te huur appartement woning Gent S gebouw4
Acasa projectontwikkeling nieuwbouw vastgoed te koop te huur appartement woning Gent S gebouw3

Interesse in
S-Gebouw?

Meer projecten