Acasa projectontwikkeling nieuwbouw vastgoed te koop appartement woning Gent

Nekkersputstraat Gent

Samen wonen rondom
een erfgoedsite

In Gent ontwikkelen we een cohousingproject op de voormalige site van een bekende circusfamilie. Het bestaat uit acht eengezinswoningen en gemeenschappelijke functies waaronder een ruime groene binnentuin. 

Nekkersputstraat 176

Gent

Wonen in en bij een erfgoedsite

Centraal op het terrein staat een landhuis bestaande uit twee bouwlagen, een zadeldak en een kenmerkend torentje. Het project betreft enerzijds de renovatie van dat landhuis tot een 'common house', dat een prachtige ligging en grote binnentuin zal genieten.


Daarnaast omvat dit vergunde project de ontharding van de site en de ontwikkeling van acht schakelwoningen met twee verdiepingen.

ACASA NEKKERPUTSTRAAT GENT WEB 20220702 009

Historische waarde voor de circuswereld

Het landhuis, bekend in de buurt als 'het kasteeltje', typeert de site. Het werd bewoond door de familie Demuynck, die in de jaren 1927-1961 naam maakte binnen de Belgische circuswereld. De vroegere buurtbewoners gingen destijds kijken naar de dieren en de circusartiesten die er hun thuishaven hadden. Het landhuis is opgenomen op de vastgestelde inventaris van het bouwkundig erfgoed.

ACASA projectontwikkeling vastgoed te koop NEKKERPUTSTRAAT GENT WEB 20220702 001

“Het landhuis, ook wel 'het kasteeltje', is de eyecatcher van de site en vormt het uitgangspunt van dit project.”

ACASA NEKKERPUTSTRAAT GENT WEB 20220702 005

Cohousing, what's in
a name?

Het is een moderne manier van wonen, waarbij zorgzaam wordt omgegaan met beschikbare ruimte. Elk gezin heeft een volledig uitgeruste privatieve woning met een eigen terras. Daarnaast beschikken de bewoners over een gedeelde centrale woning en buitenruimte. Deze gemeenschappelijke tuin, met schuur en serre, tilt de woonkwaliteit naar een hoger niveau.

ACASA NEKKERPUTSTRAAT GENT WEB 20220702 004

Interesse in
Nekkersputstraat?

Wettelijke info

Meer projecten