Acasa projectontwikkeling nieuwbouw vastgoed te koop appartement woning laarne microfibres9

Katoenkwartier Laarne

Industrieterrein maakt plaats voor multifunctioneel project

Acasa blaast de voormalige textielfabriek Microfibres in het Oost-Vlaamse Laarne nieuw leven in. We transformeren er 73.000 m² tot een mix van wonen, werken en ontspanning. 

Welkom bij Katoenkwartier!

Lange Meire 56, Laarne

Heropleving van een
oude industriële textielsite

We tillen de site van de voormalige textielfabriek Microfibres naar een hoger niveau. Na het saneren van de bodem is het onze ambitie om deze site te ontwikkelen tot een buurt die met beide voeten in de 21ste eeuw staat: economisch sterk, met respect voor het verleden, met oog voor natuur en duurzaamheid en een vlotte mobiliteit.


Samen met de betrokken stakeholders werd een brownfieldconvenant afgesloten om een buurt te creëren waar werken, winkelen en wonen centraal staat. Samen met de gemeente Laarne, de provincie Oost-Vlaanderen en de Vlaamse Overheid werken we een masterplan uit om dat allemaal mogelijk te maken. Het gemeenschappelijk doel: het hele terrein saneren en opwaarderen, en zo circa 73.000 m² klaarmaken voor de toekomst.

Microfibres Laarne 2

“Geen vervuilende industrie meer, wél een bruisende mix van werken, wonen, winkelen en ontspannen.”

Dé ideale investering!

Wat maakt investeren in Laarne Business Park zo interessant?

  • Strategische ligging vlak bij de R4 en de E17.
  • 20 nieuwbouw units tussen 150 m² en 225 m² en een vrije hoogte van minimaal 6,7 m.
  • Flexibele opdeling met maximale toegang voor groter transportWat kunt u verwachten als investeerder?


  • Hoog Rendement van 6% of meer met maximale huurzekerheid dankzij een grote vraag naar kmo-units.
  • Als verhuurder geniet u van minimale kosten, taksen en onderhoudskosten zijn ten laste van de huurder.
  •  Onder het btw-stelsel kunnen investeerders de btw recupereren die werd betaald op de aankoopprijs.
  • Grote vraag naar kmo-units op deze strategische locatie met jaarlijkse waardestijgingen en maximale meerwaarde bij verkoop, tot gevolg.
Acasa projectontwikkeling vastgoed nieuwbouw kmo loods te koop Laarne

Behoud van industrieel erfgoed

De site van Laarne Fabriek is al meer dan een eeuw beeldbepalend in de Oost-Vlaamse gemeente. Ze is lange tijd een motor geweest voor de werkgelegenheid in de streek, én een bron van sociaal contact. De lange fabrieksschoorsteen met de kenmerkende initialen FH is nu nog altijd een visueel baken langs de Lange Meire.


Acasa geeft de terreinen een nieuw leven waarin het rijke verleden een welverdiende plaats krijgt. Het is onze ambitie de waardevolle sporen van vroeger zichtbaar te maken door ze te renoveren en een nieuwe functie te geven op basis van de toekomstige behoeften.

Microfibres Laarne 3

De reconversie van deze site schept op het vlak van duurzaamheid buitenkansen. De eerste stap is gedeeltelijk slopen en saneren. Wij ambiëren een schone bodem en zijn aandachtig voor de waterhuishouding en ecologie. We ontharden maximaal en gebruiken waterdoorlatende materialen bij de aanleg van kwalitatieve buitenruimtes. We zetten in op blauwgroene linken, waarbij de Maanbeek weer haar rol van weleer inneemt.

“De Maanbeek zal in volle glorie hersteld worden.”

Sociale cohesie

Een buurt met een mix van activiteiten brengt mensen samen en stimuleert ontmoeting. In Microfibres creëren we vlotte verbindingen voor fietsers en voetgangers en organiseren we de open ruimte zo dat de hele site één grote ontmoetingsplek wordt voor alle gebruikers. Noem het een ‘doorwaadbare buurt’: een aangename, verkeersveilige, groene omgeving waar een gemeenschapsgevoel kan groeien.


Een duidelijk leesbare plek met slimme rustpunten en doordachte mobiliteit, met tal van mogelijkheden voor al wie er komt werken, wonen, winkelen en ontspannen. Via logische parkeerstromen geven we ook de auto z’n plaats op de site, maar de focus ligt op voetgangers en fietsers. En op een groene infrastructuur die vlot verbindt.

Acasa projectontwikkeling nieuwbouw vastgoed te koop appartement woning laarne microfibres7

Slimme buurt

Waar werken en wonen samengaan, ontstaan interessante kruisbestuivingen. Zeker als diverse types woningen een plaats vinden naast een brede waaier van panden met economische functies. Wij willen (buurt)winkels, horeca, kantoren, kmo's... hand in hand laten gaan met moderne huizen en appartementen.


Zo’n mooie mix van werken en wonen leidt tot kruisbestuiving en tot slim ruimte- en tijdsgebruik. Een buurt waar mensen met een verschillende beweegreden, van verschillende generaties, op verschillende momenten van de dag de site gebruiken en met elkaar in contact treden.

Acasa projectontwikkeling nieuwbouw vastgoed te koop appartement woning laarne microfibres3

Beschikbaarheden

Pre-sales! Nieuwbouw KMO-units te koop

KMO-loods 150m² met minimale vrije hoogte van 6,7m

Prijs vanaf € 266.500*

Pre-sales! Nieuwbouw KMO-units te koop

KMO-loods 225m² met minimale vrije hoogte van 6,7m

Prijs vanaf € 365.000*

*Prijzen excl. kosten

Interesse in
Katoenkwartier?

Wettelijke info

Meer projecten