WA beeld 01 BSA

Godshuisstraat Wachtebeke

Voormalig rustoord
wordt innovatief woonproject

Oud Rustoord De Mey herbergde tot voor kort de kantoren en wasserij van het OCMW, een vestiging van de heemkundige kring en een tijdelijke verblijfplaats voor asielzoekers.

Alle diensten verhuisden naar een andere locatie, waardoor het erfgoed grondig gerenoveerd en herbestemd kan worden als woonproject.

Godshuisstraat, Wachtebeke

Ontwerpwedstrijd

Het Lokaal Bestuur Wachtebeke ging, samen met streekintercommunale Veneco, op zoek naar een geschikte private partner en lanceerde een PPS-procedure met als doel de reconversie van het voormalige rustoord tot een wijk waar vernieuwend en innovatief wonen centraal staat. 

Samen met Buyse Seghers Architecten en Buro Groen, stelden we een mooi concept van 31 wooneenheden voor.

Er wordt sterk ingezet op de synergie tussen vroeger en nu door oude en nieuwe gebouwen vakkundig met elkaar te verweven waardoor het oude Godshuis opnieuw tot zijn recht komt als waardevol erfgoed in het dorp.

WA beeld 01 BSA

Levenslang wonen

Een nieuwe brede U-vorm wordt opgebouwd uit drie losstaande gebouwen die samen een grote collectieve binnentuin omarmen, waar alle bewoners van kunnen genieten. 

Daarnaast wordt er sterk ingezet op levenslang en duurzaam wonen. Alle eenheden worden voorzien zonder interne trappen en kunnen door flexibiliteit en aanpasbaarheid meegroeien met de bewoners. Het project voorziet ook een diversiteit aan woontypes, verspreid over de verschillende woongebouwen.

WA beeld 02 BSA
WA inplanting BSA

Interesse in
Godshuisstraat?

Meer projecten