Wereld Milieudag, een thema dat we bij Acasa een warm hart toedragen

ACASA MOTTE UITZICHTEN FULL 20211222 003

Bij Acasa hebben we een passie voor kwalitatieve architectuur én voor groenere buurten. Kijk maar naar Prinsenhof, een reconversieproject in het hartje van Gent, waarbij we een oude vervuilde site nieuw leven inblazen zonder nieuwe grond in te nemen.

Vervuilde site

Op het terrein van Prinsenhof was vroeger een opslagplaats van benzine en petroleum in ondergrondse tanks, met een smeerput. De volledige bodem van waar vroeger een transportbedrijf gevestigd zat, werd dus bijgevolg grondig gesaneerd.

Acasa projectontwikkeling vastgoed nieuwbouw prinsenhof gent duurzaam wonen woning huis appartement te koop N

Groen binnengebied

Bouwvallige opslagruimten worden gesloopt zodat er ruimte gemaakt wordt voor een maximaal vergroend en onthard, autovrij binnengebied. We creëren een groene biodiverse oase die aansluit bij de eeuwenoude bomen van de kloostertuin van de Paters Karmelieten. Een wadi zorgt voor een extra natuurlijk element.

Acasa projectontwikkeling vastgoed nieuwbouw prinsenhof gent duurzaam wonen woning huis appartement te koop beeld J

Reconversieproject met oog voor erfgoed


Binnen het project Prinsenhof – De Motte zijn vier gebouwen opgenomen op de inventaris van bouwkundig erfgoed. Deze worden met zorg gerenoveerd, met aandacht voor de historisch waardevolle elementen die het project typeren. 

Benieuwd naar Prinsenhof? Ontdek het op deze pagina.

Acasa projectontwikkeling vastgoed nieuwbouw prinsenhof gent duurzaam wonen woning huis appartement te koop Lo Res E