Acasa wint PPS-wedstrijd in Wachtebeke!

WA beeld 01 BSA

In de Godshuisstraat wordt het waardevolle erfgoedgebouw, rustoord De Mey, binnenkort herbestemd tot een innovatief woonproject. Het OCMW Wachtebeke stelt Acasa aan, na een PPS-procedure voor de bouw van deze vernieuwende woonontwikkeling.

Erfgoed

Tot voor kort vond je in het vroegere rustoord de kantoren & wasserij van het OCMW, de heemkundige kring en een tijdelijk onderdak voor asielzoekers. Alle diensten kregen een andere locatie. 

Op die manier kunnen we het gebouw grondig gaan renoveren en als woonproject invullen. Het oude Godshuis met bijhorende kapel laten we opnieuw tot zijn recht komen als waardevol erfgoed in Wachtebeke.

Wachtebeke Godshuisstraat 15 full

Het Lokaal Bestuur Wachtebeke ging, samen met streekintercommunale Veneco, op zoek naar een geschikte private partner en lanceerde een PPS-procedure met als doel de reconversie van het voormalige rustoord tot een wijk waar vernieuwend en innovatief wonen centraal staat. 

Samen met Buyse Seghers Architecten en Buro Groen, stelden we een mooi concept voor waarbij we sterk inzetten op de synergie tussen vroeger en nu. We laten oude en nieuwe gebouwen vakkundig met elkaar verweven binnen een passend geheel voor de toekomst.

Een ontwerp dat dus duidelijk gesmaakt werd door het Lokale Bestuur van Wachtebeke.

WA beeld 01 BSA

“We zijn tevreden met het resultaat, het is een bijzonder mooi project geworden waar wonen in een groene omgeving met een sociale cohesie en ruimte om te delen centraal staat.”

Schepen van Ruimtelijke Ordening in Wachtebeke Piet Penneman (Open VLD).

Levenslang wonen

In een U-vorm plannen we drie losstaande gebouwen die samen een grote collectieve binnentuin omarmen, waar alle bewoners van kunnen genieten. 

Daarnaast wordt er sterk ingezet op levenslang en duurzaam wonen. Alle eenheden worden voorzien zonder interne trappen en kunnen door flexibiliteit en aanpasbaarheid meegroeien met de bewoners. Het project voorziet verschillende woontypes, en zal een thuis bieden aan 31 gezinnen.

WA beeld 02 BSA